DF dumper spareplaner for pensionisters boligydelse

90 millioner kroner er også en slags penge. Men i det store, samlede statsbudget betyder det ikke så meget.

Sådan lyder meldingen nu fra Dansk Folkeparti og Konservative i den langstrakte politiske saga om pensionisternes boligydelse.

Mankoen på 90 millioner er opstået, fordi de borgerlige partier blev enige om at skyde ellers planlagte nedskæringer i boligydelsen til hjørne under finanslovsforhandlingerne. Dog med den aftale, at man så ville søge at finde pengene i år.

Men det kommer næppe til at ske, siger DF's finansordfører, René Christensen.

- Da vi trak det ud af finansloven, finansierede vi det med det råderum, der altid er til uforudsete udgifter. Det var selvfølgelig meningen, at vi skulle finde dem igen, det vil jeg gerne medgive, siger han.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) sagde ellers under et samråd om emnet for nylig, at han stadig gik efter at finde de 90 millioner.

For De Konservative er det ikke afgørende, at de 90 millioner kommer på plads i år, skriver finansordfører Brian Mikkelsen til Ritzau. Men partiet står fast på, at de langsigtede besparelser på 480 millioner kroner i 2020 skal gennemføres.

- Det har alle fire borgerlige partier indgået aftale om, så det forventer jeg selvfølgelig, at DF står bag på trods af blæsevejr, skriver Brian Mikkelsen.

Men mere end fem måneder efter, at nedskæringerne i boligydelsen blev skudt til hjørne, har Finansministeriet ikke præsenteret Dansk Folkeparti for en model, partiet finder acceptabel.

- Det er modeller, der tager udgangspunkt i at skære i boligydelsen, og det gør, at selv med reduceret tilgang er der stadig pensionister, der bliver ramt meget hårdt, og det ønsker vi ikke, siger René Christensen.

DF vil i stedet arbejde for, at de huslejer, pensionisterne betaler, bliver sat ned. Så vil udgifterne til boligydelse også falde.

- Det giver dog et lidt mindre provenu, og det er også noget, der vil komme ind på en lidt længere bane, siger René Christensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip