DF efter Gullestrup-voldtægt: Det danske retsvæsen er en dårlig vittighed

»Det er ekstremt grænseoverskridende, at den pågældende person alligevel ikke udvises. Vores retssystem er til grin, og jeg håber, at sagen ankes til Højesteret. Under alle omstændigheder er det grotesk, at der kan være tvivl om, hvorvidt der skal ske udvisning i grove voldtægtssager, og derfor vil vi stille forslag om, at udvisningsreglerne strammes,« udtaler Martin Henriksen i en pressemeddelelse.

Den 18-årige blev sidste efterår dømt for at have voldtaget en tiårig pige og for at have forsøgt at voldtage to andre. Han ville ikke anke skyldsspørgsmålet, men ønskede en mildere fængselsdom samt udvisningsdommen fjernet, hvorfor han ankede dommen fra Retten i Herning til Vestre Landsret.

Voldtægten af den tiårige pige fandt sted 19. november 2011 på et skovstykke ved Lyngens Kvarter i Gullestrup uden for Herning. Den dengang 16-årige dreng havde truet to piger på ni og ti år til at gå med sig, men det lykkedes den niårige at flygte, mens gerningsmanden voldtog den tiårige.

Manden blev desuden dømt for at have forsøgt at voldtage en 18-årig kvinde i en trappeskakt i Herning en måned før voldtægten af den tiårige pige.

Undervejs i sagen har forsvarer Jeppe L. Jepsen argumenteret for, at drengen havde lidt skade af en genopdragelsesrejse til Somalia, hvor han efter sigende skulle have sluttet sig til en al-Qaeda-gruppe, som afstraffede folk.

En rapport fra Retslægerådet bekræftede, at han havde taget skade.

Dagens Gossip