DF efterlyser nytænkning af dagpenge

Partiets arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted (DF), mener ikke, at den svenske model løser problemet for de tusindvis af ledige danskere, der mister retten til dagpenge.

»Vi er villige til at se på et mere fleksibelt system, men det her drejer sig bare om at fastholde folk på dagpenge. Man burde hellere fokusere på at skabe arbejdspladser,« siger Bent Bøgsted.

Dansk Folkeparti er ikke afvisende over for flere midlertidige løsninger, der kan afhjælpe et helt akut problem for de ledige, som ikke længere kan få dagpenge. Men ifølge arbejdsmarkedsordføreren er der også brug for en gennemgribende reform af dagpengesystemet.

»Det nytter ikke bare at justere på antallet af uger og måneder. Vi er kommet dertil, hvor vi skal nytænke dagpengene og sørge for, at vi har et system, der passer til nutidens arbejdsmarked,« siger Bent Bøgsted.

»Det gælder både i forhold til, hvordan man optjener dagpenge, hvordan deltidsansatte kan få dagpenge og så videre. Der er mange ting i det, og vi er klar til at tage en grundig drøftelse med arbejdsmarkedets parter, hvor intet er udelukket på forhånd,« fastslår han.

Dagens Gossip