DF er imod øremærket barsel til fædre

»Dansk Folkeparti er imod tvunget barsel til fædre. Vi har allerede en ordning, hvor fædrene kan tage det meste af barslen, og det fungerer jo fint. Lad nu forældrene selv bestemme. Det har været oppe at vende, at hvis faderen ikke tager barslen, så falder barselsperioden helt væk - så kan moderen heller ikke få den. Det er jo hamrende forkert,« siger Bent Bøgsted til Berlingske Nyhedsbureau.

LOs daglige ledelse lægger tirsdag pres på regeringen for at indføre 12 ugers øremærket barsel til fædre.

De store fagforbund i hovedorganisationen ønsker ifølge Ugebrevet A4, at regeringen skal sætte magt bag sine løfter i regeringsgrundlaget om at øremærke op til tre måneders betalt barsel til mændene. Hvis der bliver lovgivet om øremærket barsel til mænd, vil det ifølge LOs næstformand, Lizette Risgaard, blive mere legitimt for fædre at holde barsel.

Det argument giver Bent Bøgsted ikke meget for.

»Det her er ikke et kæmpe stort ønske fra forældrene. Det helt store ønske er efter min opfattelse, at politikere skal lade være med at blande sig i, hvem der skal have barsel og hvornår,« lyder det fra arbejdsmarkedsordføreren.

I stedet for at gennemføre løftet i regeringsgrundlaget nedsatte beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) et udvalg, der efter at have undersøgt barselsreglerne i de andre nordiske lande skal aflevere sine anbefalinger i slutningen af juni.

Dagens Gossip