DF er stolt af aftale om timetal

Det erklærer partiets børne- og undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen (DF), der hæfter sig ved, at Dansk Folkeparti fik regeringen til at sænke sit krav om længden på elevernes skoleuge.

»Dansk Folkeparti har formået at sænke timetallet til 33 timer for mellemtrinnet, så vi får en skole, der hedder 30 - 33 - 35. Det er vi virkelig stolte af. Vi blev siddende. Vi forhandlede det hjem, som andre så brugte deres tid på i medierne,« siger Alex Ahrendtsen med henvisning til de Konservative, der torsdag efter eget udsagn blev smidt ud af forhandlingerne.

Aftalen betyder, at der bliver en gennemsnitlig skoleuge på 30 timer for børn i børnehaveklassen til 3. klasse, 33 timer for eleverne i 4. til 6. klasse og 35 timer fra 7. til 9. klasse.

Dansk Folkeparti havde oprindeligt spillet ud med en skoleuge fra otte til 14, men når man forhandler må alle give sig, hvilket også er sket, siger Alex Ahrendtsen.

»Alle har givet sig i det her spil, regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti. Ellers kan man ikke lave nå aftale. Det er en god aftale, jeg er stolt af den, og nu håber vi på, at vi kan få gennemført den så hurtigt som muligt.«

Som del af aftalen bliver der også sat fokus på at skabe mere ro i klasserne, og det har været et vigtigt element for DF.

»Det er afgørende for eleverne, og det er afgørende for indlæringen, at der er ro i klasserne. Nu har vi en række initiativer, vi kan sætte i værk for, at der bliver ro i klasserne,« siger Alex Ahrendtsen.

Dagens Gossip