DF: Erhvervsskolereform er en justering

- En justering.

Sådan lyder skudsmålet fra Dansk Folkeparti til regeringens længe ventede udspil til en reform af erhvervsuddannelserne.

Et af hovedmålene med reformen er at få 30 procent af de unge til at tilmelde sig en erhvervsuddannelse i 2025.

Men det kommer ikke til at ske, mener Dansk Folkepartis undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen.

- Med det udspil vil antallet af unge, der søger erhvervsuddannelser, højst stabilisere sig. Jeg tror ikke, på, at det vil få 30 procent til at søge ind i 2025, siger han.

- Det skyldes jo, at der er en voldsom søgning mod det almene gymnasium. Så karaktergennemsnittet skal sættes, så højst en tredjedel søger gymnasiet, og det vil vi på en eller anden måde få ind i forhandlingerne, lyder det fra Alex Ahrendtsen.

Dansk Folkeparti undrer sig desuden over et andet af regeringens erklærede mål med reformen, nemlig at sikre et minimum af undervisning på 26 timer om ugen.

- Hvem skal finansiere den øgede undervisning? Er det lærerne selv, spørger Alex Ahrendtsen og tilføjer:

- Jeg har svært ved at forstå, at man vil have elever i folkeskolen til at gå i skole i 35 timer om ugen, mens erhvervsskoleelever kun skal have 26.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) fremlægger senere onsdag regeringens reform, men allerede tirsdag løftede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) en del af sløret for reformen i sin åbningstale til Folketinget.

Ud over målet om at få 30 procent af ungdomsårgangene til at søge erhvervsskolerne og at hæve undervisningstallet til 26 timer vil regeringen stille de unge en uddannelsesgaranti i udsigt, blandt andet ved at sikre praktikforløb.

/ritzau/

Dagens Gossip