DF: Esbjerg kan ikke være ny børnesag bekendt

Sådan lyder det fra Karina Adsbøl (DF), der er medlem af Folketingets Socialudvalg. Hun forstår ikke, at Esbjerg Kommune har haft flere udsatte børn midlertidigt placeret på en akutinstitution i mere end to år.

»Nu er det jo ikke første gang, der har været store problemer på børneområdet i Esbjerg Kommune, og så vidt jeg forstår, har ministeriets task force også været derude. Og man har jo alle muligheder for at rette henvendelse til VISO (Socialministeriets task force, red.), hvor man kan få hjælp og støtte i svære sager,« siger Karina Adsbøl.

»Så det undrer mig, at vi gang på gang skal høre om de her sager, og at Esbjerg ikke har fået rettet op på det her,« siger hun.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, retter tirsdag en hård kritik mod Esbjerg Kommune, efter at nogle af kommunens mest udsatte børn har været midlertidigt anbragt på akutinstitutionen Nordstjernen i mere end to år. Ombudsmanden indleder desuden en undersøgelse af, hvorfor børnene i første omgang blev anbragt akut, og hvorfor de har været på institutionen så længe.

Formanden for børne- og familieudvalget i Esbjerg Kommune, Hans Erik Møller (S), siger, at kommunen er »på rette spor« på børneområdet og henviser blandt andet til, at kommunen har ansat flere sagsbehandlere for at få bragt antallet af børnesager ned.

Men den forklaring er ikke god nok, mener Karina Adsbøl.

»Når det er udsatte børn, vi taler om, så skal der ske handling, og det skal ske med det samme. Vi har ikke råd til at tage udsatte børn som gidsler i det her,« siger hun.

Hun vil nu rette henvendelse til socialminister Karen Hækkerup (S).

»Jeg forventer, at hun taler med store bogstaver i forhold til det her, og at der sker prompte handling, så vi ikke igen om et år skal høre, at der stadig er problemer i Esbjerg Kommune,« siger Karina Adsbøl.

Esbjerg Kommune fik allerede sidste år hård kritik for sin indsats på børneområdet, efter at Ankestyrelsen havde undersøgt 100 udvalgte sager.

Ankestyrelsen fandt blandt andet, at kommunen i 38 af sagerne havde truffet afgørelser, der var i strid med loven. Kommunen fik også kritik for, at man i flere tilfælde ikke havde reageret trods oplysninger om bekymrende forhold for børn. Ankestyrelsen undersøgte forholdene i kommunen efter sagen om den såkaldte Esbjergmand, der i 2011 fik syv års fængsel for overgreb mod børn.

Dagens Gossip