DF: EU truer danskernes dagpenge

EU har allerede afskaffet danske særregler om SU og børnepenge, og ifølge europaparlamentariker Morten Messerschmidt (DF) er unionen godt i gang med at underminere det danske velfærdssystem ved at give borgere fra andre lande ret til danske ydelser.

»I de kommende år vil det velfærdssamfund, som vi kender i dag, være under pres. Først var det børnepengene, så var det SU. Nu er det dagpengene, der står for skud. Næste gang kan det være sygedagpenge, barselsdagpenge eller boligtilskud,« siger Morten Messerschmidt.

Det er Ugebrevet A4, der torsdag kan fortælle, at EU-Kommissionen gransker den danske særregel. Juraprofessor og ekspert i socialret Kirsten Ketcher er ikke i tvivl om, at Danmark må bøje sig for EU, hvis kommissionen mener, at reglen skal laves om.

»Vi har set med børne- og ungeydelsen (børnechecken, red.), hvordan regeringen blev nødt til at æde de krav, man havde opstillet for andre EU-borgere. Når folk arbejder i Danmark og betaler skat her, så skal de på rigtig mange felter ligestilles med danske statsborgere,« siger hun til Ugebrevet A4.

Morten Messerschmidt kræver, at den danske regering står fast på de regler, der forhindrer borgere fra andre EU-lande i at søge mod Danmark for at få del i vores relativt høje velfærdsydelser.

»Vi har brug for, at regeringen siger stop og udskriver en folkeafstemning om et nyt velfærdsforbehold,« siger EU-parlamentarikeren, der mener, at man fra dansk side bør skele til Storbritannien og premierminister David Cameron.

»Han vil presse EU i forhold til at får stramninger inden for velfærdsturisme. Den danske regering burde lægge sig tæt op af denne kurs og få forklaret EU, at Danmark ikke finder sig i at blive udplyndret,« siger Morten Messerschmidt.

Direktøren Verner Sand Kirk fra a-kassernes brancheorganisation, AK-Samvirke, er også bekymret. Han frygter, at afskaffelsen af den danske særregel vil føre til lavere dagpenge.

»Hvis der kommer mange udlændinge, der vil hæve dagpenge her, vil der selvfølgelig komme et pres på de danske dagpenge i nedadgående retning. Nogle vil bruge de mange udlændinge på dagpenge til at hævde, at de danske dagpenge er alt for generøse,« siger Verner Sand Kirk til Ugebrevet A4.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip