DF får sin første borgmesterpost

Skrevet af admin

02/12/2013

Dagens topnyheder

For første gang kan en politiker fra Dansk Folkeparti sætte sig i en borgmesterstol i København. Fra nytår er Carl Christian Ebbesen Københavns nye borgmester for kultur- og fritid.

- Det lå ikke lige i kortene, at Dansk Folkeparti skulle vinde sin første borgmesterpost ved kommunalvalget 19. november.

- Men i de sidste uger af valgkampen viste det sig alligevel, at DF ville få en borgmesterpost – endda i det røde København.

- Jeg havde næsten ikke turdet håbe på at få et så spændende område, siger Carl Christian Ebbesen om sin nye titel som kultur- og fritidsborgmester.

Han oplyser i øvrigt, at Borgerservice fremover vil høre under ham.

Derfor vil den nye DF-borgmester blandt andet sætte spot på, at den - som han kalder det "tvangsdigitalisering, som danskerne har fået trukket over hovedet af den siddende regering" ikke volder problemer for borgerne.

Der er københavnere, som hverken ejer eller har adgang til computer og internet.

Ifølge Ældre Sagen er der på landsplan tale om godt 390.000 borgere over 50 år, mange af disse er københavnere.

- Jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at disse borgere skal have mulighed for at kunne henvende sig til kommunale myndigheder uden nødvendigvis at eje en computer, siger den kommende kultur- og fritidsborgmester.

Han nævner desuden implementeringen af den nye skolereform, som jo også omfatter fritidsområdet. Idrætsklubber, spejdere og andre er jo en integreret del af reformen.

Her bliver det spændende at arbejde sammen med den nye skoleborgmester, Pia Allerslev fra Venstre.

-Vi skal gribe muligheden for at etablere et parløb mellem to borgerlige borgmestre, siger Carl Christian Ebbesen.

/ritzau/