DF farer i flint over SOSU-fyringer

Sådan lyder reaktionen fra Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt (DF), der er forarget over, at næsten hver fjerde hospitalsansatte social- og sundhedsassistent fik en fyreseddel fra 2010 til 2013, da faggruppen ifølge Dansk Sygeplejeråd »udelukkende har fokus på pleje af patienten« - noget, sygeplejerskerne lige så godt kan gøre.

»Dansk Sygeplejeråd hævder, at SOSUerne har udspillet deres rolle på sygehusene, men det er simpelthen ikke rigtigt,« siger Liselott Blixt, der selv er uddannet social- og sundhedsassistent, og uddyber:

»En assistent er netop en, der er uddannet til mere end blot personlig pleje. En assistent er også uddannet til at uddelegere opgaver og have en lederrolle. Det skal jo ikke være sådan, at en sygeplejerske, der er bedre betalt, skal tage et arbejde, man er overkvalificeret til, blot fordi det er sygeplejersker, der ansætter sygeplejersker,« siger sundhedsordføreren.

Ifølge lederforeningen i Dansk Sygeplejeråd har SOSUerne udspillet deres rolle på sygehusene, fordi de »kun« kan varetage patienternes personlige hygiejne og den basale sygepleje. Det samme kan sygeplejersker, der oven i købet også kan klare medicinske og koordinerende opgaver, lyder det.

Liselott Blixt vil nu tage fat i børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) for at finde ud af, om Dansk Sygeplejeråd har noget at have det i.

»For ellers må vi selvfølgelig tilføje flere kompetencer til SOSU-assistenten. For en ting er sikkert, hun er kompetent nok til det,« slår Liselott Blixt fast.

I den treårige periode har hospitalerne uddelt fyresedler svarende til 2.456 fuldtidsansatte SOSUer, og det har gjort FOA rasende. Fagforbundet finder det kritisabelt, at oversygeplejerskerne, der hyrer og fyrer på sygehusenes afdelinger, holder hånden over deres egne, mens de svinger sparekniven over SOSUerne, skriver Avisen.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip