DF: Flygtninge skal hjælpes i nærområdet

Skrevet af admin

08/10/2014

Mest læste i dag

Regeringen ligger som den har redt, når der nu ventes 20.000 asylsøgere til Danmark i år. Det er dobbelt så mange, som regeringen anslog i august. De strømmer til, fordi regeringen har lempet deres vilkår ved at fjerne kontanthjælpsloftet og lade dem flytte fra asylcentrene efter et halvt år.

Det siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, efter at justitsminister Karen Hækkerup (S) har fordoblet skønnet over flygtninge.

Det ventes at koste fire milliarder kroner i år mod kun 1,4 milliarder kroner, hvis der kun kom halvt så mange.

- Det spiller ind, at man kan få fuld kontanthjælp og børnecheck, og at man hurtigt får sin familie herop. Danmark fremstår samlet som så attraktiv, at menneskesmuglere vejleder asylsøgere hertil, siger Martin Henriksen.

Han har kaldt Karen Hækkerup i samråd. Her skal hun forklare, hvordan hun vil bremse flygtningestrømmen.

Politiet har anholdt menneskesmuglere, som ifølge flere medier sætter asylsøgere af nær Kolding Banegård eller Københavns Hovedbanegård. Mange asylsøgere fragtes i biler til Danmark, Sverige eller Tyskland fra Milanos Hovedbanegård.

Spørgsmål: - Dansk Folkeparti vil lukke de danske grænser, så syriske asylsøgere må bo i flygtningelejre i Tyrkiet, Jordan eller Irak. Men er det rimeligt, at millioner af fordrevne flygtninge skal bo dér under forhold, som ikke er menneskeværdige?

- De, der sidder nede i flygtningecentrene i Mellemøsten har det værre end de, der formår at betale en menneskesmugler for at komme herop. Derfor er der en vis ræson i at gøre mere i nærområderne end at få så mange herop, siger Martin Henriksen.

Regeringen må vurdere, hvor mange asylsøgere Danmark kan rumme, mener han.

- Der er en grund til, at vi har områder, hvor politibiler og ambulancer ikke kan rykke ind. Indvandring og flygtningestrømme gør, at der kommer stigende ghettoisering, mener Martin Henriksen.

/ritzau/