DF: Folkeskoler skal ikke bruge kræfter på integration

Det er ikke skolernes hovedopgave at integrere, og blandt andet derfor er det en dårlig idé at indføre et loft på højst 33 procent tosprogede børn i folkeskolerne, lyder det fra Dansk Folkeparti om et forslag fra SF i Jyllands-Posten.

- Den bedste måde at hjælpe børnene på er at give dem en god skolegang, så de kan tage en god uddannelse og derigennem blive integreret.

- Det vil sætte det frie skolevalg ud af kraft, og det løser ikke opgaverne, for skolerne skal ikke bruge kræfterne på at integrere. Kompetencerne er at undervise, det er det, de er gode til, siger skoleordfører Alex Ahrendtsen (DF).

Meningen med loftet er at sikre en mere etnisk og socialt blandet folkeskole, end der opleves især i de større byer. Ifølge SF fører for store koncentrationer af tosprogede elever til, at for mange andre fravælger folkeskolen til fordel for privatskoler.

Partiet vil også have sikkerhed for, at alle får den obligatoriske seksualundervisning, skriver Jyllands-Posten.

Men forslaget møder et nej fra både undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) samt Dansk Folkeparti, som mener, at det vil være at eksportere problemerne til andre skoler.

- I Dansk Folkeparti synes vi godt nok, det er en dårlig idé. Man har forsøgt sig med det i USA i 70'erne og England i 80'erne, men er gået bort fra det.

- Man skal i stedet satse på at give tosprogede elever en god skolegang, uanset hvor mange de er. Er de 90 procent i en skole, skal man stille nøjagtig de samme krav. Mange steder har misforståede hensyn været problemet, siger Alex Ahrendtsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip