DF foreslår igen soldater ved grænsekontrol

Skrevet af admin

17/04/2016

Dagens topnyheder

Dansk politi er mere presset, end man lige går og tror.

Det mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, der atter foreslår, at Forsvaret skal hjælpe til med politiets opgaver.

Ifølge Jyllands-Posten afgiver Københavns Vestegns Politi, Nordjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi dagligt 30 betjente til grænsekontrollen.

Men tallet er reelt det dobbelte, fordi betjentene typisk er ved grænsen syv dage i træk og ti timer om dagen inklusiv transport, og det giver mindst en uges afspadsering.

- Vi ved jo godt, at dansk politi er utrolig presset i øjeblikket, og det har vi egentlig vidst i mange år, siger Peter Kofod Poulsen til Ritzau.

Hidtil har Rigspolitiet og regeringen oplyst, at kontrollen kræver 200 betjente. Men ifølge et notat fra Rigspolitiet var det tal oppe på 290 betjente om dagen per 27. januar.

Dansk Folkeparti foreslår, at Forsvaret kan give dansk politi en hjælpende hånd.

- Vi tænker, at Forsvaret kan hjælpe til med opgaverne nede ved grænsekontrollen, siger Peter Kofod Poulsen.

Arbejdet ved grænserne mærkes ude i kredsene, fortæller Knud Stadsgaard, politiinspektør i Københavns Vestegns Politi.

- Jeg har været i dansk politi i 33 år, og der har vi ikke på noget tidspunkt været så udfordret som nu, siger han til Jyllands-Posten.

Ifølge avisen forklarer han, at grænsekontrollen blandt andet har betydet, at politiet i dag rejser færre sager på eget initiativ, som eksempelvis større indsatser mod narkosalg på gadeplan.

/ritzau/