DF-formand afviser Thorning-kritik

Sådan lyder opfordringen fra Kristian Thulesen Dahl (DF) til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), efter hun på søndagens 3F-kongres beskyldte Dansk Folkeparti for hykleri i spørgsmålet om udlændinge, der arbejder for lave lønninger i Danmark.

Ifølge statsministeren taler DFerne med falsk stemme, når de tordner mod social dumping, fordi de under konflikten om Restaurant Vejlegården sammen med Venstre ville forbyde fagforeninger i at aktionere mod arbejdsgivere, der har overenskomst med en anden fagforening.

»Hvis Venstres og Dansk Folkepartis forslag var blevet vedtaget, så ville I stå magtesløse, hvis udenlandske lønmodtagere kom til Danmark og arbejdede på deres lokale overenskomst. Kort sagt, en industriarbejder her i Danmark ville pludselig skulle konkurrere med lønninger helt ned til 30 kroner i timen,« sagde Helle Thorning-Schmidt i sin tale på 3Fs kongres i Aalborg.

Men forslaget om konfliktretten hænger slet ikke sammen med spørgsmålet om social dumping, fastslår DFs formand, der blankt afviser statsministerens kritik.

»I sagen om Vejlegården var hovedproblemet ikke udenlandske løntrykkere. De ansatte på restauranten var jo medlemmer af en dansk fagforening,« påpeger Kristian Thulesen Dahl, der mener, at Thorning-Schmidts udtalelse er en del af et taktisk spil

»Vi får jævnligt sådanne giftpile fra statsministeren. Hun er ikke optaget af at løse problemet, for hvis hun var det, ville hun tage vores udstrakte hånd og sammen med os gøre det, der skal til, for at stoppe løntrykkeriet,« siger han.

»Det, der skal til« er ifølge Dansk Folkeparti et opgør med reglerne om fri bevægelighed inden for EU, der giver andre EU-borgere, eksempelvis lavtlønnede østeuropæere, mulighed for at rejse til Danmark og arbejde.

»Hvis Helle Thorning-Schmidt vil bremse social dumping, må hun i EU kæmpe for, at reglerne laves om,« siger Kristian Thulesen Dahl.

»Tager hun imod opfordringen, har hun allierede i Tyskland, Østrig, Holland og Storbritannien, der i foråret skrev et brev til EU, hvor de understregede problemet. Desværre har Danmark hidtil ikke været aktiv medspiller for at ændre de regler, der skaber nogle meget store problemer,« konstaterer han.

Dagens Gossip