DF-forslag er i strid med flere konventioner

»Forslaget bryder med Flygtningekonventionen på den måde, at konventionen forpligter de underskrivende lande til ikke at tilbagesende asylansøgere, hvis der er risiko for, at de ved tilbagesendelse vil blive udsat for forfølgelse i deres hjemland,« fortæller han og uddyber:»Det betyder, at vi i Danmark er forpligtet til at afgøre, om de pågældende mennesker er flygtninge, eller om de kan sendes tilbage uden risiko for forfølgelse. Derfor kan man ikke blot afvise asylansøgere uden at teste det forhold.«

Ifølge myndighederne vil omkring 7.000 mennesker søge asyl i Danmark i år, men FN forpligter kun Danmark til at modtage 500 flygtninge.

Andreas Kamm mener, at forslaget yderligere kan komme i karambolage med andre konventioner.

»Det kan sagtens komme til at kante med torturkonventionen og egentlig også med menneskerettighedskonventionen. Men centrum for denne her diskussion vil selvfølgelig være flygtningekonventionens bestemmelser,« siger han.

Venstre er åben over for Dansk Folkepartis forslag, så længe Danmark overholder de internationale konventioner, mens de Radikale blankt afviser forslaget.

»Jeg ved ikke, om Dansk Flygtningehjælp skal synes noget om et forslag, som, så vidt jeg kan vurdere, ikke har en politisk mulighed, sådan som Danmark ser ud lige nu. Jeg mener ikke, det her er anbefalelsesværdigt, og jeg mener heller ikke, at det har nogen mulighed i Folketinget, som det ser ud i dag,« siger Andreas Kamm.

Dansk Flygtningehjælp vurderer, at omkring 3.500 af de 7.000 asylansøgere, der søger til Danmark i år, ikke vil være flygtninge og dermed kan sendes tilbage til hjemlandet.

Dagens Gossip