DF frygter, at ældre læger vil dreje nøglen om

Partiet frygter blandt andet, at lægerne vil blive overlæsset med byrder i en sådan grad, at flere - særligt de ældre - vil dreje nøglen.

»Jeg frygter, at vi vil se mange af de læger, der har nået en vis alder, stoppe, fordi der bliver lagt mange beslutninger ned over dem. De skal investere i ny teknologi og apparatur, og så ser de det som den nemmeste udvej at lukke forrentningen,« siger sundhedsordfører Liselott Blixt (DF).

»Vi har utrolig mange praktiserende læger, der er oppe i årene, så det vil betyde, at vi vil få færre praksislæger, og så skal regeringen jo skabe flere sundhedshuse eller udlicitere, og så ved vi ikke, hvilke læger vi får,« siger hun.

Dansk Folkeparti har endnu ikke besluttet, om man vil stemme for forslaget. Det samme gør sig gældende hos Liberal Alliance. Her er det afgørende, at forslaget ikke gør det mere bøvlet at være læge.

»Man må ikke lave en model, der gør, at lægerne skal bruge mere tid på at udfylde papirer end på at behandle patienter,« siger sundhedsordfører Joachim B. Olsen (LA).

Både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance vil nu se nærmere på forslaget, inden man tager endelig stilling til, om man kan bakke op om det i folketingssalen.

I første omgang har sundhedsminister Astrid Krag (SF) foreslået, at man forlænger den aftale, regionerne fredag morgen har opsagt, med et år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip