DF glæder sig over Københavns modstand mod offentlighedslov

»Det er rigtig positivt, at Københavns Borgerrepræsentation vedtager det her. Jeg synes, det er positivt, at man også tager det op i andre kommunalbestyrelser for at sikre størst mulig åbenhed. Det er det, vi har brug for i Danmark og i et dansk demokrati,« siger Pia Adelsteen (DF), ordfører på offentlighedsloven og medlem af retsudvalget.

Hun mener ikke, at regeringen samt Venstre og de Konservative, der begge støtter den nye offentlighedslov, kan sidde kritikken overhørig.

»En ting er, at der er mere end 80.000 mennesker, der har skrevet under imod den offentlighedslov, som regeringen har foreslået, men det her er en voksende kritik, og den kommer fra baglandet hos de partier, der ønsker at vedtage den herinde i Folketinget. Det må et eller andet sted gøre, at partierne herinde lytter til den kritik og siger, »vi vil ikke vedtage, at vi lukker mere omkring magthaverne«,« siger Adelsteen.

Spørgsmål: Kan du mærke på Christiansborg, at der er sket et skred hos de partier, der vil vedtage loven?

»Hvor ville jeg ønske, jeg kunne sige ja. Men desværre nej. Det virker som om, man er meget stålsat på, at nu har man taget alle tæskene, og i stedet for at lytte til den kritik, der er omkring de her omstridte paragraffer, så tromler man det bare igennem,« siger hun.

Dagens Gossip