DF glæder sig over Venstre-forslag om færre skoletimer

»Det er rart, at Venstre nu endelig melder ud, så vi undgår det fedtspilleri, vi har oplevet på folkeskoleområdet vedrørende heldagsskolen. Så det skal de selvfølgelig have ros for. At de nu siger 35 timer for 4. til 9. er da et skridt på vejen. Det er dejligt, at Venstre har lyttet til Dansk Folkeparti i hvert fald noget af vejen, det vil jeg gerne kvittere for,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Partiet er skeptisk over for regeringens forslag om en heldagsskole og så således gerne, at man gik endnu længere ned i timetal end Venstres forslag.

»Vi har meldt 8-14 ud som gennemsnit over hele skoleforløbet, og så tager vi udgangspunkt i lærernes egen model om den åbne skole, hvor skolen bliver ankerpunkt i et samarbejde med fritidslivet, musikskolerne og så videre efter klokken to,« siger Alex Ahrendtsen.

For at den længere skoledag ikke skal blive ren tavleundervisning, vil regeringen indlægge såkaldte aktivitetstimer med blandt andet idræt og hjælp til lektielæsning. Det vil DF dog helst undgå at beslutte centralt.

»Vi vil have reelle undervisningstimer, hvor aktiviteter er et pædagogisk redskab, som den enkelte skole selv må finde ud af at bruge,« siger Alex Ahrendtsen.

Om Venstres forslag er noget, DF vil gå med til i forhandlingerne, vil Alex Ahrendtsen dog endnu ikke sige.

»Vi skal jo allesammen blive enige. Det er rart, at det ser ud til, at flere og flere i forligskredsen arbejder sig hen imod det, for det er også det, lærerne, forældrene og fritidslivet vil have. Så det går i den rigtige retning. Nu mangler vi bare lige det sidste af vejen,« siger han.

Den første reelle forhandling om den kommende reform af folkeskolen var planlagt til at finde sted onsdag, men blev ifølge politiken.dk udskudt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip