DF glæder sig til at få statsministeren frem i lyset

»Jeg håber, at det betyder, at statsministeren vil gå ind i en direkte diskussion med os andre. Det har været svært at finde de steder, hvor statsministeren ville indgå i dialog med os andre om de ting, der virkelig interessere danskerne,« siger Kristian Thulesen Dahl (DF).

I Dansk Folkeparti, mener man, at den nye ordning vil betyde, at Folketinget undgår at blive kørt ud på et sidespor.

»Helt konkret har vi i Folketinget manglet at kunne have en debat med statsministeren. Kun journalisterne har kunne stille spørgsmål, mens Folketinget har været kørt lidt ud på et sidespor. Fremover kan statsministeren ikke selv vælge, hvornår hun vil stille sig til rådighed for spørgsmål i Folketingssalen,« siger Kristian Thuelsen Dahl og uddyber:

»Lad os tage et eksempel. Hvis vi havde haft den her mulighed under lærekonflikten, havde vi haft muligheden for at spørge statsministeren ind til de ting og de konspirationsteorier, som optog danskerne og offentligheden«, siger han.

Den nye spørgetid forbeholdt statsministeren og partiledere erstatter den uforberedte spørgetid til ministrene, som normalt blev holdt om onsdagen. Det er dog stadig muligt at afvikle de skriftlige spørgsmål.

Dagens Gossip