DF gør nyt forsøg på at få rockergrupper opløst

Skrevet af admin

27/02/2014

Dagens topnyheder

Det er en "kreativ, men meget kortsigtet" løsning, at Gladsaxe Kommune lukker rockergruppen Satudarahs klubhus, som skal bruges til en vendeplads for lastbiler. Vejen frem er at forbyde rockergrupper, fordi de virker ved vold, efter grundlovens §78.

Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

- Den rigtige løsning er, at vi opløser bander med medlemmer, der står bag kriminalitet. Nye tal fra Justitsministeriet viser, at tre af fire bandetilknyttede har ubetingede fængselsstraffe, siger Peter Skaarup.

Han kalder justitsminister Karen Hækkerup (S) i samråd om sagen. Peter Skaarup har gentagne gange forgæves forsøgt at få rockergrupper forbudt efter grundloven, men Justitsministeriet har afvist, at det er muligt. Alligevel er det vejen frem, mener han.

- Det har været tungt at få skiftende justitsministre til at gøre noget. Men nu har vi tal, der fuldstændig klart dokumenterer, at det ikke er små, hyggelige motorcykelklubber, der pudser på cyklerne. Det er rene kriminelle organisationer, siger Peter Skaarup.

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, advarer Gladsaxe Kommune mod at lukke rockerborgen ved hjælp af planloven.

- Man løber ind i en række problemer, når man bruger lovgivningen til noget, som det ikke er meningen, den skulle bruges til, siger Karsten Lauritzen.

Spørgsmål: - Er det magtfordrejning?

- Magtfordrejning er et stort ord. Jeg er mere tilhænger af, at vi gør det nemmere at bruge rockerloven til at smide rockerne ud end at bruge al mulig anden lovgivning, siger han.

Grundloven er heller ikke vejen frem, mener Karsten Lauritzen.

- Vi har gentagne gange prøvet, om vi kan forbyde rockere ved lov. Det kan man ikke efter grundlovens bestemmelser. En lov vil blive underkendt af domstolene, mener han.

/ritzau/