DF: Grand Prix-beslutning er provinsiel

Det er imidlertid stærkt beklageligt, at man gang på gang vælger at satse ensidigt på hovedstaden, når det kommer til store begivenheder som det Europæiske Melodi Grand Prix næste år, lyder det fra medieordfører Morten Marinus (DF).

»Danmarks Radio (DR) hævder, at produktionssikkerheden er højere i København, men hvordan kan den være det, når DR aldrig før har afviklet projekter i den her skala i B&W-hallerne på Refshaleøen? Det hele lugter af, at man aldrig seriøst har overvejet andet end København,« siger Morten Marinus.

Han mener, at Danmark misser en oplagt mulighed for at vise, at Danmark består af meget andet end København, som i forvejen er kendt i udlandet. Valget af København er udtryk for, at man har mindreværdskomplekser, lyder det.

»I virkeligheden er beslutningen om at afholde Grand Prix i København udtryk for en provinsiel tankegang; nemlig et typisk mindreværdskompleks, som af en eller anden grund dikterer, at i et lille land som Danmark kan intet eksistere ved siden af hovedstaden,« siger Morten Marinus.

Han vil nu have undersøgt, hvor meget det vil koste at ombygge området, hvor Grand Prixet skal holdes, B&W-hallerne på Refshaleøen.

»Det forlyder, at lejen for B&W-hallerne bliver meget høj, fordi bygningerne skal ombygges. Vi skal sikre, at en ombygning af hallerne ikke kommer til at foregå for licensbetalernes penge,« lyder det fra DF-ordføreren.

DR har med valget af B&W-hallerne ambitioner om at »forny showet i både form og indhold, så det bliver en nutidig opdatering med respekt for traditionerne«.

B&W hallen, som er på cirka 10.000 kvadratmeter og omkring 60 meter fra gulv til loft, skal nu igennem en ombygning, så den kan blive klar til den store begivenhed i maj.

Dagens Gossip