DF: Gravide skal ikke selv have tøj og dyne med på hospitalet

Det siger Dansk Folkepartis medlem af regionsrådet i Region Midtjylland, Jette Skive (DF), til Århus Stiftstidende, der beskriver en ny sparepraksis på hospitalet.

Den nye praksis betyder, at vordende forældre fremover skal medbringe en babydyne inklusive to betræk, tøj til moren under fødslen samt tøj til barnet og moren under hele indlæggelsen.

»Det er at gå over stregen. Jeg kan godt acceptere, at vordende forældre skal have dynebetræk med. Men det for meget at forlange, at forældrene selv skal slæbe dyne med,« siger Jette Skive til Århus Stiftstidende.

»Jeg kan heller ikke acceptere, at man selv skal have tøj med til de små børn, hvis man er indlagt i forbindelse med en fødsel. Det er alt for besværligt. Det er noget andet, hvis man føder ambulant og er hjemme igen et par timer efter fødslen.«

Jette Skive er heller ikke tilfreds med et andet spareinitiativ, der betyder, at børneafdelingen ikke længere vil betale for mad til den forælder, som er indlagt sammen med barnet.

»Det er også at gå for langt. Man bør i stedet tilbyde begge forældre at spise på afdelingen sammen med barnet. Efterfølgende kan den ene forælder så bliver opkrævet et dagsbeløb for den fortærede mad,« siger hun til Århus Stiftstidende.

»Det er vigtigt, at forældrene kan spise sammen med barnet. Vi kan ikke i et velfærdssamfund tillade os, at forældre i dagevis skal vises hen til kantinen. Det er simpelthen ikke i orden.«

Hun mener, at sygehuset i stedet bør finde alternative måder at spare penge på.

»Så må man lære at tænke smartere. Der findes som sagt en grænse for, at vi skal acceptere i et velfærdssamfund. Det ender med, at man skal have en trailer med, hvis man skal indlægges på et hospital,« siger Jette Skive, der vil tage sagen op på det førstkommende sygehusudvalgsmøde.

Dagens Gossip