DF håber på opgør med integration af flygtninge

Dansk Folkeparti er meget tilfreds med de nye stramninger på udlændingeområdet, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har bebudet. Et af de områder, DF gerne ser ændret, er de treårige integrationsforløb for flygtninge.

Selvom det endnu ikke står helt klart, hvordan regeringen vil gøre det endnu mindre attraktivt for flygtninge og migranter at søge til Danmark, tøver DF-formand Kristian Thulesen Dahl ikke med at kalde det et sporskifte fra statsministerens side.

- Tilbage midt i september sagde han, at tingene skulle håndteres i en europæisk sammenhæng. Nu er vi nået til november, og nu siger statsministeren, at vi ikke kan vente på det europæiske, men er nødt til at håndtere det nationalt, lyder det fra Thulesen Dahl.

Løkke bebuder yderligere stramninger på fire områder.

Blandt andet skal varigheden af opholdstilladelser til flygtninge forkortes, regler for familiesammenføring skal strammes yderligere for flygtninge med midlertidig beskyttelse, og ydelser til asylansøgere skal nedsættes yderligere.

I forvejen er regeringen i gang med at forhandle disse tiltag med de øvrige partier i blå blok. Det foregår hos udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), men de stramninger er ikke nok, siger Løkke.

Forhandlingerne hos Støjberg har været sat på pause i en periode, og de foregår parallelt med forhandlingerne om finansloven næste år. Thulesen Dahl vurderer, at Løkkes udmeldinger vil gøre det lettere at nå i mål med en finanslovaftale.

Partiet hæfter sig ved, at de stramninger af familiesammenføringsreglerne, som regeringen allerede har lagt op til, nu også ser ud til at komme til at gælde for flygtninge. Det har været et af de krav, DF har rejst ved Støjbergs forhandlingsbord.

- Hvis vi skal have færre til at komme til Danmark, er det et af de steder, hvor vi bliver nødt til at stramme op, siger Thulesen Dahl.

Han understreger, at DF endnu ikke kender detaljerne i regeringens plan.

Et af de områder, DF gerne ser ændret, er integration. Løkke nævner hjemsendelse som et punkt, regeringen vil se på, og DF håber, at det kan åbne for et opgør med de treårige integrationsforløb, som flygtninge sendes ud i i landets kommuner.

- Mange af dem, der søger til Danmark og påbegynder et treårigt integrationsforløb, ender i realiteten med at blive her permanent.

- Vi vil gerne have, at det ikke bliver en formalitet, at vi skriver midlertidighed ind i deres opholdsgrundlag, men at det bliver en realitet, og at det rygtes, at det er sådan, det er, siger Thulesen Dahl.

/ritzau/

Dagens Gossip