DF: Hækkerups svada mod forsvaret er horribel

Dansk Folkeparti kalder tidligere forsvarsminister Nick Hækkerups (S) udtalelser om forsvaret for "en fuldstændig horribel svada".

Partiets forsvarsordfører Marie Krarup mener, at det er pinligt, at Hækkerup angriber det danske forsvar midt under en socialdemokratisk kongres og dermed angriber sin partifælle Nicolai Wammen, som er ny forsvarsminister.

- Det viser også, at den forhenværende forsvarsminister også udenfor Forsvarsministeriet fortsætter sin kamp imod den øverste militære ledelse, siger hun i en kommentar til Nick Hækkerups udtalelser i Berlingske Tidende.

Her siger han blandt andet, at det danske forsvar lider under illoyale og stivnakkede topofficerer, som har deres helt egen agenda og forsøger at modarbejde politikerne. Og at der er nogle oberst Hackel-typer, som kører deres egne politiske dagsordener.

Marie Krarup mener, at Hækkerup ikke gør det nemmere for sin efterfølger at finde en løsning på den fastlåste situation angående fremtiden for forsvarets ledelse.

- Man kan få den mistanke, at Hækkerup bruger forsvaret til et internt magtopgør i sit eget parti. En skruppelløs og usympatisk måde at behandle en vigtig del af det danske samfund på, siger Dansk Folkepartis forsvarsordfører.

Marie Krarup vil nu stille spørgsmål til forsvarsminister Nicolai Wammen, om han er enig med Nick Hækkerup i angrebet mod forsvaret og de udtryk, som Hækkerup bruger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip