DF: Hellig krig skal koste statsborgerskabet

»Statsborgerskabet er en gave fra det danske folk, og folk må så beslutte sig, inden de tager afsted, om de vil sætte deres statsborgerskab på spil. På den måde kan man beskytte Danmark mod alle de her folk, som tager ned og kæmper for islamistiske grupperinger i Syrien. Jeg frygter selvfølgelig, at når de kæmper dernede, så sker der en radikalisering - og hvilke planer kommer de så hjem med?« siger formanden for Folketingets indfødsretsudvalg, Christian Langballe (DF), til Information.

Han vil derfor stille et beslutningsforslag om, at det skal kunne koste statsborgerskabet at deltage i fremmede landes krige.

Venstre og Konservative er positive over for forslaget.

»Det lyder umiddelbart interessant, og det er ikke noget, vi er afvisende over for. Det er specielt, at danske statsborgere drager til fjerne hjørner af kloden for at kæmpe i mystiske krige. Modsat skal man selvfølgelig også huske, at danskere i 1930erne drog til Spanien for at kæmpe, så det er ikke helt enkelt. Men jeg vil godt være med til at se på, om der kan gøres noget,« siger Venstres Jan E. Jørgensen (V) til Information.

Den konservative Tom Behnke (K) mener, det som udgangspunkt lyder fornuftigt, men påpeger, at man først må undersøge konsekvenserne af forslaget nærmere.

Enhedslistens indfødsretsordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), advarer mod forslaget, som hun mener risikerer at sende folk ud i statsløshed.

Samtidig skriver justitsminister Morten Bødskov (S) i et svar til Folketingets retsudvalg ifølge Information, at regeringen ikke har aktuelle planer om at ændre reglerne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip