DF: Hvorfor har Bødskov ikke handlet tidligere i Im-sag

Dansk Folkeparti undrer sig over, at regeringen og Enhedslisten ikke for længst har reageret på sagen om den syvårige Im og hendes mor, der forleden blev udvist til Thailand, da pigens stedfar døde i 2012.

Det siger integrationsordfører Martin Henriksen.

Justitsminister Morten Bødskov (S) har netop åbnet for at drøfte en særlov, der kan få direkte betydning for Im og hendes mor. Ministeren kræver dog, at alle Folketingets partier skal være med.

Tirsdag afviste han kategorisk, at der kunne lovgives med tilbagevirkende kraft.

- Det er et meget mystisk forløb justitsministeren er ude i. Vi har tidligere sagt, at man skal passe på med at lovgive med tilbagevirkende kraft. Det kan generelt have vidtrækkende konsekvenser at lave særlove, især på udlændingeområdet.

- Så vi kan ikke forholde os til et udspil, som vi ikke har set. Der er jo sket noget fra i går til i dag, og den udvikling skal vi lige have med, siger han.

Det undrer Martin Henriksen, at regeringen og Enhedslisten ikke tidligere er blevet enige om at ændre lovgivningen, hvis de synes, at den har været et problem. Morten Bødskov har haft kendskab til sagen siden december 2012.

Martin Henriksen kalder sagen ulykkelig, men Dansk Folkeparti er ikke parat til at sige hverken ja eller nej til en særlov, før en række spørgsmål er belyst. Men sindet er åbent, og ministeren må nu invitere.

- Der er masser af spørgsmål, der trænger sig på, som vi ikke har fået svar på. Vi skal selvfølgelig have hele sagen belyst, og så skal vi have et konkret udspil at forholde os til, og det har vi ikke, siger han og fortsætter:

Han ønsker svar på, hvilke konsekvenser en særlov vil have, hvor stor en persongruppe, der vil være omfattet af loven, og om loven kan begrænses, som Venstre ønsker det .

Endelig ønsker han at få at vide, hvad den egentlig årsag er til, at udspillet kommer nu, når ministeren har haft kendskab til sagen det sidste års tid.

Det er første gang siden palæstinenserloven fra 1992, at der i givet fald skal laves sådan en lov.

- Derfor inviterer jeg nu alle partier til møde for at høre deres synspunkter om dette, siger Morten Bødskov.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip