DF i Haderslev: Vi stiller forslag om folkeafstemning

Dansk Folkeparti vil på næste byrådsmøde i Haderslev stille et medlemsinitiativ om en vejledende folkeafstemning for indbyggerne i Haderslev Kommune om, hvorvidt der skal opføres en moske med kuppel og minaret sponsoreret af fonde i Mellemøsten.

Byrådsmedlem Peter Kofod Poulsen begrunder partiets initiativ:

- For os er det helt naturligt, at man spørger vælgerne om en så vigtig og principiel sag. Der hersker en række myter om byrådsmødet i går. Én af dem er, at byrådet skulle have godkendt en moske. Det er lodret forkert. Byrådet sagde i enstemmighed nej til at dispensere for en konkret ansøgning om en minaret på 19 meter.

Peter Kofod Poulsen er samtidig oprevet over mediernes fortolkning af gårsdagens afstemning:

- Det er rigtig groft, at man i flere medier har kunnet læse, at Dansk Folkeparti har banet vejen for en moske. Det er simpelthen ikke rigtigt. Det drejede sig om at standse blødningen. Det gjorde vi ved at stemme ja til forslaget – der var en afvisning af minareten på 19 meter. Havde vi stemt nej til forslaget, havde vi jo stemt ja til en dispensation til en minaret på 19 meter.

Peter Kofod Poulsen siger om forslaget:

- Nu går vi skridtet videre – for vi mener det samme i dag, som vi gjorde før, under og efter valgkampen. Nemlig, at der ikke skal være stormoskeer i Danmark støttet af fonde i Mellemøsten. Punktum. Derfor skal vælgerne spørges – derfor stiller vi dette medlemsforslag”, slutter Peter Kofod Poulsen.

Dagens Gossip