DF insisterer på mere og skrappere grænsekontrol

Skrevet af admin

01/02/2016

Mest læste i dag

Den midlertidige grænsekontrol bør forlænges endnu engang. Eller endnu bedre: Den bør skærpes.

Det mener Dansk Folkeparti, som anbefaler Venstre-regeringen at forlænge grænsekontrollen, der står til at udløbe 3. februar.

- Mere og mere tyder på, at den midlertidige grænsekontrol har en positiv effekt, siger DF's udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen.

- Vi afviser illegale indvandrere ved grænsen, vi fanger menneskesmuglere, og vi holder antallet af asylansøgere nede.

- Blandt andet på den baggrund indstiller vi til regeringen, at kontrollen videreføres, og vi indstiller også, at kontrollen udvides. Det er almindelig sund fornuft at have kontrol ved grænsen, siger Martin Henriksen.

4. januar blev grænsekontrollen indført. Først i 10 dage og siden forlænget med yderligere 20 dage.

- Jeg oplever situationen sådan, at også Socialdemokraterne nu kan se, at det er nødvendigt at fastholde kontrollen, og det tror jeg også, at Venstre godt kan se. Dansk Folkepartis holdning er i hvert fald klar, siger Martin Henriksen.

Umiddelbart tyder alt på, at regeringen vælger at forlænge grænsekontrollen. I et brev til EU-Kommissionen skrev udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i sidste måned, at grænsekontrollen havde den nødvendige effekt.

- Den danske grænsekontrol ser generelt ud til at have reduceret antallet af personer, der kommer ind i landet. Og siden grænsekontrollen blev introduceret, er antallet af asylansøgere faldet.

- Grænsekontrollen bedømmes til at have en præventiv effekt, og tallene giver grund til at tro, at færre mennesker har lyst til at rejse igennem Danmark (på vejen til Sverige, red.).

- I den henseende har grænsekontrollen resulteret i, at den offentlige orden og sikkerhed er blevet opretholdt i Danmark, skrev hun.

/ritzau/