DF: Justitsministeren er pinlig i sag om grænsekontrol

- Når man ser på, hvor alvorlig en situation, vi er i lige nu, så er det en smule pinligt.

Det siger integrationsordfører Martin Henriksen (DF), efter justitsminister Søren Pind (V) i Jyllands-Posten tilbyder DF at indgå en aftale om et forsøg, hvor der i efterårsferien indføres paskontrol af alle ved grænsen.

- Lad os da bare se ved Padborg. Skal vi bare for et syns skyld lave et forsøg i fire dage, hvor vi indfører paskontrol af alle.

- Vi starter fredag eftermiddag her lige før efterårsferien, og så kører vi paskontrol hele ugen. Det må man nok ikke, siger Søren Pind til Jyllands-Posten ved et debatarrangement hos Tænketanken Europa i København.

- Men man kunne jo åbent tilbyde Dansk Folkeparti at lave den aftale, så vi kunne se, hvad der skete.

Men Søren Pind ville bare drille, fremgår det af Twitter mandag aften.

- Jo jo, det var nu en polemisk bemærkning, altså (smiley) ingen grund til at genere danskerne i ferien.

Men det er pinligt og ikke sjovt, mener Martin Henriksen, som stadig understreger vigtigheden af, at grænsekontrollen bliver strammet.

- Jeg synes, det er pinligt, at justitsministeren bruger sin tid på det her. Vi skulle hellere sætte os sammen og se på, hvordan vi styrker kontrollen ved grænserne.

- Man kan jo se, at når man opgraderer kontrollen, så spredes det ret hurtigt. Som man for eksempel har set det på Padborg Station. Det hjælper faktisk til, at færre kommer med togene.

/ritzau/

Dagens Gossip