DF kalder forslag om flere bøder for samme parkering for »pjat«

Sådan lyder reaktionen fra Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen (DF), der ikke har mange rosende ord tilovers for arbejdsgruppens forslag, der vil gøre det muligt for en parkeringsvagt at udskrive flere p-afgifter for den samme forseelse.

»Jeg kan da godt se, at det ikke er rimeligt, at en bilist holder på den samme bøde i otte dage, men jeg tror, at vi har med et realtivt lille problem at gøre,« siger Kim Christiansen, der i stedet opfordrer regeringen om at koncentrere sine kræfter om noget helt andet.

»Grundlæggende synes jeg, at justitsministeriets embedsmænd må have vigtigere ting at tage sig til. Problemet med, at bilister bevidst smider bilen af ved en banegård eller i en lufthavn for at få billig langtidsparkering er relativt lille,« tilføjer trafikordføren.

»For tre år siden vedtog vi en skærpelse af lovgivningen, hvor folk der var dømt for spirituskørsel skulle have en alkolås monteret i deres biler. Men det har regeringen nu på tredje år ikke formået at få implementeret. Det er da meget vigtigere. Og det synes jeg ærlig talt hellere, at Justitsministeren skulle få gjort noget ved,« siger han.

Reaktionen kommer, efter at Jyllands-Posten onsdag skrev, at Justitsminister Morten Bødskov for øjeblikket overvejer arbejdsgruppens forslag. Der ventes fremsat et lovforslag om parkeringsreglerne i den nye samling, der begynder i oktober.

Dagens Gossip