DF kalder KL-næstformand »upædagogisk« og »nedladende«

Skibby, der ligeledes er tidligere formand for Folketingets Kommunaludvalg, mener, at Fabrins tone kan gøre det svært for parterne at finde hinanden igen, når konflikten engang er overstået.

»Jeg har aldrig oplevet en så upædagogisk tilgang til det at tale pænt til ens modstander. Vi har en konflikt, men der er ingen grund til at grave en grøft så dyb, at det bliver svært håndtere, når konflikten engang bliver løst,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Erik Fabrin bliver i søndagens Berlingske spurgt om, hvorvidt KL er for stædige, da man snart ikke har forhandlet med Danmarks Lærerforening i to uger. Til det svarer næstformanden:

»Det kan du godt sige. Men der må vi bare skæve til blandt andet pædagogerne og sygeplejerskernes strejke i 2008. Da endte det ganske enkelt med, at kasserne var tomme, og så måtte de komme tilbage på deres grædende knæ og bede om at få afsluttet konflikten. Og det blev selvfølgelig sluttet på en ordentlig måde, for vi skal alle sammen arbejde sammen bagefter. Det er det samme scenarie, vi ser nu«.

Men den tone er ikke i orden, påpeger Hans Kristian Skibby.

»At være så konfrontatorisk, som Fabrin han er, hvor han provokerer dem ved at sige, at han forventer, de kommer krybende tilbage på deres grædende knæ og nærmest accepterer det, som KL har lagt frem, det er det samme som at gøre en konflikt unødvendig skarp,« siger han.

»Vi har alle respekt for den danske model, men man finder ikke en løsning ved at bruge den nedladende argumentation og nedladende retorik over for den samlede danske lærerstab. Jeg synes, Fabrin viser ufattelig dårlig dømmekraft ved at vælge så lavt et debatniveau i den her sag,« siger DF-politikeren.

KL-næstformanden forklarer i Berlingske, at han ikke mener, der er noget at forhandle om, før en af parterne har givet sig. Og det bliver ikke KL.

»Det gør vi ikke. Vi har diskuteret det her i årevis, og vi flytter os ikke. Jeg ser kun én løsning – og den er, at lærerne giver efter.«

Dansk Folkeparti mener, at KL begår en fejl med så skarpe udmeldinger.

»Hvis næstformanden i KL er sendt i byen med KLs velsignelse for at komme med sådan en omgang ordskvalder imod alle vores folkeskolelærere, så mener jeg, man begår en meget taktisk forkert prioritering,« siger Hans Kristian Skibby.

Dagens Gossip