DF kalder ministre i samråd om børnecheck og EU

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, hasteindkalder justitsminister Morten Bødskov (S) og skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i Folketingets Finansudvalg, fordi regeringen fjerner optjeningsprincippet, som kræves, før udlændinge kan få børnecheck.

- Regeringen har jo desværre besluttet at sløjfe det optjeningsprincip for udlændinge på børnechecken, som vi fik igennem i 2010. Sløjfet blot fordi EU-Kommissionen har henvendt sig til regeringen. Ikke engang tale om nogen EU-dom! skriver Thulesen Dahl på Facebook.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) forsvarede tirsdag i Folketingets spørgetime regeringens holdning med, at den danske praksis ikke er "lovmedholdelig".

Derfor udbetaler regeringen ikke børnepenge til udlændinge efter optjeningsprincippet, forklarede hun. Dermed følger regeringen en henvendelse fra EU-Kommissionen.

For nylig forklarede EU-Kommissionen, at såkaldt velfærdsturisme, hvor udlændinge får studiestøtte som studerende eller børnepenge efter kortvarigt arbejde, er EU-landenes egne problemer.

EU-Kommissionen understregede, at kritiske EU-lande som Danmark, Tyskland og Storbritannien ikke bruger det værktøj, de har.

Udtalelsen kom efter debat om, hvorvidt nogle EU-borgere uberettiget henter velfærdsydelser i andre EU-lande.

I april beskrev Tyskland, Holland, Østrig og Storbritannien i et fælles brev til EU-Kommissionen store problemer med velfærdsturisme, som ifølge dem lægger "et betydeligt pres" på flere byer.

På Facebook kritiserer Kristian Thulesen Dahl regeringen.

- Og oven i købet er regeringen siden sommer begyndt at udbetale børnecheck i strid med de danske regler uden af afvente Folketingets behandling. Fuldstændig uhørt i et retssamfund! skriver han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip