DF kalder regeringens millionstøtte til Somalia vanvittig

»Det er en helt aldeles vanvittig disponering af danske udviklingsmidler, og der er stor risiko for, at pengene bliver anvendt helt forkert, eksempelvis til finansiering af konflikter i landet. Styrets militære og politimæsigt enheder har et ganske dårligt ry som særdeles voldelige, og derfor kan jeg ikke se hverken hoved eller hale i den her disponering,« siger Hans Kristian Skibby.

De 75 millioner kroner til Somalia skal ifølge regeringen gå til støtte til sikkerhedssektoren herunder opbygning af det somaliske forsvar, maritim sikkerhed, politi og retssektoren, til regeringsførsel og kapacitetsopbygning af centralmyndighederne i Mogadishu og til uddannelse.

Der bliver ikke tale om, at Danmark bistår Somalias sikkerhedsstyrker med våben eller anden militært isenkram ifølge udviklingsminister Christian Friis Bach (R).

»Til gengæld kan det godt være, at vi hjælper Somalias regering med at betale lønningerne til det politikorps, der skal bygges op,« siger han.

Men det imponerer ikke Dansk Folkeparti.

»Det er som om Udviklingsministeren har sat sig for at eksperimentere med de danske millioner og nærmest ser det som sin opgave at provokere folk som mig, der kæmper mod den slags uigennemtænkte bevillinger. Inden for en kort tid har udviklingsministeren valgt at åbne massivt op for danske skattekroner til Zimbabwe, Uganda og nu Somalia. Det er hamrende forkerte prioriteringer,« siger Hans Kristian Skibby.

Dagens Gossip