DF klar til at halvere genoptjeningskravet

»Vi har i Dansk Folkeparti sagt, at vi er klar til at hjælpe regeringen med at suspendere genoptjeningskravet ved at sætte det tilbage fra 52 til 26 uger,« siger arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted (DF).

Dansk Folkeparti stemte i 2010 for, at ledige, der har modtaget dagpenge, skal ud på arbejdsmarkedet i 52 uger i steder for 26 uger for igen at blive berettiget til at få dagpenge. Men det var ifølge Bent Bøgsted ud fra en forhåbning om, at der igen ville komme gang i de økonomiske hjul - og dermed også i jobskabelsen. Men sådan er det ikke gået, understreger arbejdsmarkedsordføreren.

»Krisen har været stærkere end forventet, og vi kan se, at det går i en helt anden retning. Vi er ikke kommet ud af krisen, og der er stadig store problemer,« siger Bent Bøgsted.

Derfor er det nu op til regeringen, om den vil lytte til opfordringen fra det politiske bagland i både SF, Socialdemokraterne og senest de Radikale, der alle er klar til at halvere genoptjeningskravet.

»Hvis regeringen virkelig vil, så kan den sagtens få flertal til at lave et indgreb,« siger Bent Bøgsted.

Enhedslisten har også talt for, at regeringen skal gribe ind til fordel for de op mod 25 procent af de udfaldstruede ledige, som a-kassernes organisation, AK-Samvirke, har vurderet, vil have gavn af et lavere genoptjeningskrav.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har afvist at ændre på dagpengereformen, som de Radikale også lagde stemmer til.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip