DF klar til at sikre regeringens togfond efter Venstre-exit

Venstre afviser, at finansieringen af projektet skal ske gennem øget beskatning af olien i Nordsøen, men Dansk Folkeparti melder sig klar til at sikre regeringen et flertal og arbejde for på sigt at få ens skatteregler i Nordsøen.

»Vi vil gerne være med til at kigge på, hvad det kan give af provenu at harmonisere de her skatteregler omkring vores råstofindvending, og det mener vi, er helt fair,« siger finansordfører Rene Christensen (DF).

Ifølge regeringen kan en ændring af beskatningsreglerne for olieselskaberne i Nordsøen give staten 27,5 milliarder kroner, som blandt andet skal bruges på at sikre kortere transporttid mellem landets største byer.

Ifølge Dansk Folkeparti er det ikke sikkert, at man kan finde så stort et milliardbeløb gennem ændrede skatteregler, ligesom partiet understreger, at der er brug for en »passende overgangsordning«. Men som udgangspunkt melder man sig parat til at se på det.

Finansordføreren slår samtidig fast, at partiet vil møde op til forhandlingerne med konkrete ønsker, så regeringen også ser ud over den såkaldte timemodel, der skal forkorte rejsetiden.

»Det er fint, at man gerne vil lave infrastruktur, men Danmark er andet end Aalborg, Aarhus og København. Vi har infrastruktur en masse andre steder, og der håber vi, at det mandat, der bliver sendt videre til de trafikpolitiske forhandlinger, ikke er meget stramt,« siger René Christensen.

»Vi har masser af banestrækninger, hvor der for eksempel ikke er internet i togene, og hvor folk kunne arbejde i stedet for at sidde og spilde deres tid. Men det er anden fase,« siger DF-ordføreren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip