DF kræver flere senge på de store sygehuse

Skrevet af admin

09/04/2015

Dagens topnyheder

Budgettet til de kommende supersygehuse er for stramt.

Det mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, der er klar med en ekstra milliard kroner til de 16 byggerier, skriver Jyllands-Posten.

- Patienterne skal i gennemsnit ligge i en sygehusseng i 2,9 dage, og det er min oplevelse, at den beregning ikke bygger på en faglig vurdering af fremtidens behov, men er udtryk for, hvad der er råd til, siger partiformanden til avisen.

Han baserer blandt andet sit ønske om flere penge til supersygehusene på besøg på byggepladserne i Gødstrup ved Herning og Det Nye Universitetshospital i Skejby i Aarhus.

DF har tidligere været ude med løfter om en ekstra milliard til supersygehusene, men partiet fremrykker nu ønsket og vil have det ind i forhandlingerne mellem regeringen og Danske Regioner i juni.

Pengene skal hentes ved at udskyde den planlagte lempelse i selskabsskatten, mener DF-formanden.

Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, går med lignende overvejelser om at tilføre sundhedsområdet en milliard kroner.

Partiet er dog mest indstillet på at bruge de ekstra penge til endnu en kræftplan – nummer fire i rækken, siger Løhde til Jyllands-Posten.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) ser imidlertid ikke ud til at være særlig medgørlig, da han ifølge Jyllands-Posten kalder DF-forslaget for "populistisk".

/ritzau/