DF kræver klare svar om diabetesbombe

Det mener sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, Liselott Blixt (DF), der efterlyser en konkret handlingsplan på området fra regeringen.

»Vi ved, hvor mange personer det drejer sig om, og derfor bliver sundhedsministeren også nødt til at sige, hvor mange penge der skal findes,« siger Liselott Blixt.

Flere eksperter advarer mod, at udgifterne til diabetesbehandling risikerer at sprænge statens sundhedsbudgetter. I 2012 brugte staten 9,1 milliarder kroner på hospitalsbehandling af diabetespatienter, men det vil frem mod 2025 stige til mere end 18 milliarder kroner årligt, viser beregninger fra Diabetesforeningen.

I regeringens 2020-plan fremgår det imidlertid ikke tydeligt, hvordan der skal skaffes penge til behandlingen af de op mod 600.000 diabetikere. I en mail til Berlingske Nyhedsbureau skriver Astrid Krag, at pengene skal findes ved at skabe mere vækst og beskæftigelse.

Men det svar er ikke godt nok, mener Liselott Blixt.

»Ministeren bliver nødt til at sætte kroner og ører på og præcisere, hvad hun vil gøre for at skabe vækst. Er det ved at tage initiativ til en plan sammen med medicinalvirksomheder og patientforeninger, som vi foreslår, eller er det ved at håbe, at væksten kommer af sig selv? Det skal vi have svar på, for der skal sættes flere penge af til dette område,« siger Dansk Folkepartis ordfører.

Et flertal uden om regeringen kræver en ny diabetesplan fra Astrid Krag, heriblandt regeringens støtteparti, Enhedslisten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip