DF kræver ministre på banen i sclerosesag

Sådan lyder det ifølge b.dk fra Dansk Folkepartis handicapordfører, Karina Adsbøl (DF), efter Berlingske søndag kunne fortælle historien om den scleroseramte tidligere jægersoldat Niels-Henrik Rasmussen, der ikke længere kan være sammen med sin kæreste, fordi kommunen eller vil pålægge hende at passe ham de 24 timer i døgnet, som han har brug for.

»Jeg finder det dybt problematisk og sørgmodigt, at familier ender i skilsmisse, fordi de ikke får den hjælp, de har brug for,« siger Karina Adsbøl til b.dk.

Hun har derfor sendt en række paragraf 20-spørgsmål af sted til både socialminister Karen Hækkerup (S) og sundhedsminister Astrid Krag (SF) og bedt dem redegøre for, om det er lovgivningen på området, der er noget i vejen med, samt hvilke initiativer de to ministre vil tage i forhold til problemstillingen.

»Det er vigtigt at finde ud af, om det er lovgivningen, der skaber barrieren. Eller om det er forvaltningen af den. Derfor opfordrer jeg til, at ministrene tager kontakt til Kommunernes Landsforening og gør dem opmærksom på, at der er et problem inden for det her område,« siger DF-ordføreren.

Hun deltog sammen med en række andre folketingspolitikere i et debatarrangement på Folkemødet på Bornholm lørdag eftermiddag arrangeret af Scleroseforeningen under titlen »Jeg vil være kæreste - ikke handicaphjælper«. Her var der fokus på netop de pårørende til sclerosepatienter.

Scleroseforeningen ønsker at sætte fokus på problemstillingen og har fået foretaget en undersøgelse blandt foreningens 10.000 medlemmer, der viser, at Niels-Henrik Rasmussen ikke er alene med sit problem.

Halvdelen af medlemmerne er afhængige af daglig hjælp til alt fra praktisk husarbejde som rengøring og madlavning til pleje som hjælp til bad og toiletbesøg. 40 procent af de plejekrævende medlemmer er nødt til at få hjælp fra familien.

For langt størstedelen er det et problem, vurderer foreningen, fordi hjælpen for deres vedkommende udelukkende skal komme fra ægtefæller eller børn og ikke fra kommunen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip