DF kræver parkeringspladser med i aftale om togfond

Dansk Folkeparti vil sikre en reservepulje på fem milliarder kroner indtil 2024 i aftalen om Togfonden på i alt 28,5 milliarder kroner. Samtidig skal der bygges flere p-pladser ved større stationer for at lokke bilister over i togene.

Sådan ser Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen sagen, før han mandag forhandler Togfonden med transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) og Enhedslisten.

- Vi kræver en økonomisk sikkerhed i den store aftale til 28,5 milliarder med en buffer på fem milliarder, som vi kan udmønte senere. Så er der en masse små delelementer. Det er vigtigt, at man kan få forbedret parkeringsforholdene, siger Kim Christiansen.

- Hvis man vil noget seriøst med at flytte nogle bilister over i togene, skal man give bilisterne en mulighed for at komme af med deres bil. Vi vil have bedre it i togene. I dag er det næsten håbløst at bruge tog som arbejdsplads, fordi der er dårlig internetdækning.

Pia Olsen Dyhr kræver en ny Vejlefjordsbro til fire milliarder kroner for at klare timedrift på tog mellem København, Odense, Aarhus og Aalborg. Dansk Folkeparti vil vente indtil 2024.

- Hvis broen skal komme, skal der kunne køre gods over den, og der skal være gang- og cykelfaciliteter, siger Kim Christiansen.

Han afviser, at han søger en kattelem for at slippe ud af aftalen under en blå regering, som Enhedslistens trafikordfører Henning Hyllested frygter.

- Det må Henning Hyllested spekulere i, som han nu har lyst. Vi har været med til at tilvejebringe finansieringen via Nordsøolien, siger han.

Bufferen skal sikre, at der er penge til projekterne, som kan mangle finansiering for tre milliarder kroner på grund af blandt andet faldende oliepriser, påpeger han.

- Vi vil ikke som Enhedslisten udmønte 28,5 milliarder kroner uden sikkerhed for, at vi har pengene, siger Kim Christiansen.

/ritzau/

Dagens Gossip