DF kræver stop for alle asylansøgere i Danmark

Forslaget bliver fremlagt på partiets sommergruppemøde mandag og er en del af en udlændingepakke, der skal gøre det langt sværere for udlændinge at slå sig ned i Danmark.

Omkring 7000 vil søge asyl i Danmark i år, men står det til Dansk Folkeparti skal kun de 500 i FNs kvote kunne søge til Danmark, mener partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen (DF).

»Hvis vores forslag bliver gennemført, vil det betyde en kraftig reduktion i indvandringen af arbejdskraft. Og det vil også betyde et fald i antallet af asylansøgere, som kommer til Danmark,« siger han til DR Nyheder.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Forslaget afvises af De Radikales gruppeformand Sofie Carsten Nielsen.

»Det er et studehandelstilbud, som Dansk Folkeparti kommer med. Jeg vil ikke tage imod det. Vi har indgået aftaler om, hvor mange flygtninge, vi skal tage imod. Vi tager hverken mere eller mindre, og det skal vi selvfølgelig også blive ved med,« siger hun.

Hos Venstre mener integrationsordfører Inger Støjberg, at skal strammes på regeringens udlændingelempelser, men Danmark skal ikke bryde med hverken konventioner eller EU-aftaler.

»Venstre vil leve op til de internationale aftaler, vi har indgået, siger hun til DR Nyheder.

Dagens Gossip