DF kritiserer regeringens klimasignaler

Det mener Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup (SF), efter at en embedsmandsgruppe foreslår at afskaffe befordringsfradrag, sænke fartgrænsen på motorvejene og hæve benzinpriserne for at nå målet om at reducere CO2-udledningen med 40 procent i 2020.

Regeringen har dog allerede afvist flere af forslagene.

»Umiddelbart, når man lige hører, hvad der kommer fra regeringen og embedsmændene, så lyder det for mig at se som en meget dyr og ødelæggende plan for danskernes hverdag. Det er en klimaplan, som opererer med en hel masse forskellig ting, som rammer danskerne bredt,« siger Peter Skaarup.

Flere af de forslagene er allerede blevet afvist af blandt andet Socialdemokraterne, og klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) vil tidligst onsdag udpege de forslag, som regeringen vil følge.

Spørgsmål: Peter Skaarup, er du ikke alt for tidligt ude med din kritik?

»Nej, for det viser jo noget om, hvad det er embedsmændene tænker, og hvad ministrene i et eller andet omfang også har været inde over. Det kan godt være, at de nu bliver skræmt af den kritik, der er, og at man så vælger at afstå fra nogle af initiativerne,« siger Peter Skaarup.

»Men selve signalet i, at man vil ramme danskerne bredt med afgiftsstigninger og lignende, kan man ikke komme udenom. Jeg tror, det er et tegn på, at regeringen og embedsmændene i øjeblikket befinder sig uden for almindelig sund fornuft,« siger han.

Dansk Folkeparti mener, at regeringens klimaplan blandt andet bør forbedre incitamenterne i forhold til at købe miljøvenlige biler. Det skal kunne mærkes på pengepunge, at man køber en bil, der er bedre for miljøet og kører længere på literen, lyder det.

Dagens Gossip