DF kritiseres for mytedannelse om flygtninge

Det fastslår Dansk Flygtningehjælp, som mener, at »idéen om Danmark som flygtningemagnet er en myte«.

»Det fåtal af verdens fordrevne, der flygter til Europa, skal naturligvis behandles efter gældende international lovgivning. Hvis de er berettiget til asyl, skal de have asyl, og ellers må de sendes hjem. Sådan er det, og sådan må det være,« siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm.

»Men vi må have en eller anden proportionssans ind i denne her diskussion. Danmark er ikke og har aldrig været en flygtningemagnet,« siger Andreas Kamm.

Han påpeger som eksempel, at Danmark sidste år modtog færre end 1.000 flygtninge fra borgerkrigen i Syrien, mens Syriens nabolande indtil videre har modtaget knap to millioner syriske flygtninge.

Integrationsordfører Martin Henriksen (DF) understreger, at Dansk Folkeparti ikke ønsker at sende asylansøgere tilbage til områder, hvor deres liv er i fare. Men udover de 500 FN-kvoteflygtninge, som Danmark har forpligtet sig til at modtage, så skal asylansøgere sendes til et center eller lignende i deres nærområde, hvor de kan få hjælp, lyder forslaget.

»Jeg anerkender, at det her er at gå lige til kanten, men jeg mener, at hvis man indretter det på den rigtige måde, så kan man godt holde det indenfor konventioner. Der er jo ikke tale om, at vi udleverer folk til tortur eller politisk forfølgelse,« siger Martin Henriksen.

Andreas Kamm mener, at flygtningedebatten herhjemme er skævvredet, eftersom Danmark modtager så relativt få flygtninge sammenlignet med resten af verden.

»Jeg har efterhånden været med i mange år, og jeg har fulgt danske nødhjælpsoperationer fra krigene i Bosnien over Afghanistan og Somalia og nu Syrien. Jeg savner et større fokus på dette væsentlige arbejde og de millioner af fordrevne, som er på flugt verden over. Langt størstedelen af verdens fordrevne bliver hjulpet i deres nærområde. Det er et faktum, ikke en målsætning,« siger generalsekretæren.

På Christiansborg bliver forslaget fra Dansk Folkeparti afvist af De Radikale, som kalder det et »studehandelstilbud«, mens handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) reagerer kraftigere.

»Den største trussel mod dansk velfærd er ikke asylansøgere, der kommer til Danmark på flugt fra krig og nød. Det er derimod et magtfuldt DF under en eventuel ny Lars Løkke-regering, der igen vil skade dansk omdømme, opføre grænsebomme, nedgøre fremmede kulturer og dermed koste danske arbejdspladser,« skriver ministeren på sin facebookprofil.

Venstre erklærer sig til gengæld parat til at se på forslaget.

»Nu skal vi se forslaget i sin fulde længde, men én ting, der selvfølgelig altid gælder, er, at vi skal følge de internationale konventioner og de internationale aftaler og regler, som vi selv har skrevet under på,« siger integrationsordfører Inger Støjberg (V).

Dansk Flygtningehjælp vurderer, at omkring 7.000 personer i år vil søge asyl i Danmark, og at omkring halvdelen vil kunne opnå asyl.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip