DF: Ledelsen i PET bør gå af

Forholdene i Politiets Efterretningstjeneste (PET) ser ikke lysere ud, efter at rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg onsdag samlede flere retsordførere og justitsminister Morten Bødskov (S) til en snak om ledelsen i PET.

- Vi mener ikke, at ledelsen burde fortsætte i PET. Der er så mange sager, hvor der er problemer omkring samarbejdet, at man bliver nødt til at skifte ledelsen ud, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

Han kunne efter mødet fortælle, at der var kommet nye oplysninger på bordet, der bestemt ikke gjorde situationen hos PET meget bedre.

- Der er kommet en hel del nye og interessante oplysninger. Blandt andet, at der er rigtig mange ting, som ikke fungerer i forhold til samarbejdet hos PET, siger han.

Kritikken er de seneste måder drysset ned over PET og ikke mindst efterretningstjenestens chef, Jakob Scharf.

Senest er det kommet frem, at fem tillidsfolk fra PET har klaget over, at Jakob Scharf har misbrugt oplysninger fra Pia Kjærsgaards (DF) kalender for at forhindre hende i at besøge Christiania sammen med retsudvalget.

Alt sammen for at PET ikke skulle bruge for mange penge på at ledsage politikeren fra Dansk Folkeparti inde i fristaden.

Jakob Scharf afviser alle anklager, og justitsminister holder hånden over ham.

Peter Skaarup peger på, at uanset om oplysningerne er rigtige eller ej, er der for mange ting, der tårner sig op omkring samarbejdsforholdene i PET.

Derfor har retsordføreren stillet et ultimatum til ledelsen i PET om, at de skal få styr på sagerne inden 1. december. Ellers skal de gå af.

At justitsministeren nu har krævet en redegørelse fra Jakob Scharf og PET, er Venstre's retsordfører Karsten Lauritzen tilfreds med.

- Hvis oplysninger viser sig at være rigtige, så er det meget alvorligt. Så får det selvfølgelig nogle politiske konsekvenser, siger retsordfører for Venstre, Karsten Lauritzen.

Derudover skal Morten Bødskov redegøre for, hvor meget han kender til PET's aktiviteter, som tillidsfolk har klaget over.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip