DF leder efter socialt hjerte hos Corydon

Dansk Folkeparti undrer sig over, at finansminister Bjarne Corydon (S) har smækket statskassen godt og grundigt i, hvad angår penge i satspuljen i de kommende tre år.

»Jeg synes, det er bekymrende, at en finansminister, som er socialdemokrat, og som egentlig skulle have et godt socialt hjerte, virker kold og kynisk og bare melder ud, at der ikke er flere penge at give af,« siger socialordfører Karin Nødgaard (DF).

Pengene til satspuljen er dikteret af lønudviklingen, da de tages fra den automatiske regulering af overførselsindkomsterne, der derfor stiger 0,3 procent mindre end den gennemsnitlige lønudvikling på arbejdsmarkedet.

Dansk Folkeparti vil drøfte fremtiden for satspuljens finansiering i folketingssalen tirsdag, da oppositionspartiet er bekymret over, at det går endnu mere ud over de socialt udsatte, når vi har krise, end det har gjort tidligere.

»Vi har en politisk forpligtelse til at gå ind og kigge på, om vi kan finde en anden finansieringsmodel til satspuljen,« siger Karin Nødgaard.

Hun kalder det problematisk, at det er danskere på overførselsindkomster, der skal bidrage.

»Man kunne godt se lidt bredere på det og sige, at der var flere der skulle bidrage til satspuljen,« siger Karin Nødgaard, der foreslår, at finansieringen til satspuljen kommer under Bjarne Corydons vinger.

»Det er et spørgsmål om, at finansministeren skal bløde lidt op og vise et socialt samfundssind over for de svage borgere. Så mener jeg sagtens, at vi kan finde en anden model,« siger Dansk Folkepartis socialordfører.

Dagens Gossip