DF-løfte om gratis transport til ældre er blevet lidt dyrere

Under sin tale ved Folketingets åbningsdebat blev partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) spurgt til løftet og til, hvordan Dansk Folkeparti vil finansiere den gratis transport til flere end en million danskere.

»Det kan jeg ikke sige. Jeg kan sige, at vi ønsker at gøre den offentlige transport for de ældre meget billigere, men vi har ikke noget bud på, hvornår det kan gennemføres, for det der er behov for næste år vil være at øge plejen og sikre, at der bliver flere penge til de plejekrævende ældre,« sagde Kristian Thulesen Dahl.

»Gratis transport« blev altså til »meget billigere transport«, og DF-formanden kan af parlamentariske årsager ikke love, at det rent faktisk bliver billigere for folkepensionister at tage med bussen.

»Når vi angiver, hvilken retning vi vil, så er det ikke et udtryk for, at vi tror, det kan blive gennemført fra det ene år til det næste. Vi kan på nuværende tidspunkt ikke få særlig stor indflydelse, så vi må spille den rolle, som vi kan spille, og søge den indflydelse, som vi kan søge. Vi prøver så for finansloven for 2014 at få indflydelse på nogle helt konkrete områder,« sagde Kristian Thulesen Dahl.

Han undrede sig desuden over, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i sin åbningstale i tirsdag ikke nævnte de ældre med et eneste ord.

»Man kunne også have troet, at det var noget, der ville have en plads i finansloven. Men det mener regeringen desværre ikke, at der er plads til,« sagde DF-formanden.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip