DF: Løkke kommer til fornuft om nulvækst

Dansk Folkeparti er enig med 10 topøkonomer i, at Venstres plan om nulvækst giver færre offentligt ansatte. Formand Kristian Thulesen Dahl (DF) regner med, at Lars Løkke kommer til fornuft, hvis der er blåt flertal efter et valg.

VK-regeringen blev nemlig enig med Dansk Folkeparti om en beskeden vækst i det offentlige, da Lars Løkke (V) havde nøglerne til Statsministeriet.

- Når støvet lægger sig fra diskussionen, så vil Venstre se, at den tidligere politik, som vi lavede sammen med VK-regeringen, også er den mest realistiske vej frem, siger Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.

- Vi står fast på den politik om en beskeden vækst i det offentlige, som vi var sammen med Venstre og Konservative om for et par år siden, så det offentlige kan have samme muskelkraft, siger DF-formanden.

Meldingen fra Dansk Folkeparti kommer efter, at 10 ud af 10 topøkonomer på universiteter, i banker og tænketanke er enige om, at nulvækst i den offentlige sektor frem mod 2020 giver færre hænder i det offentlige, ifølge Berlingske.

Økonomerne mener, at nulvæksten giver færre ansatte, fordi det offentlige i fremtiden vil købe flere varer såsom maskiner, lægemidler og computere i det private. Det udhuler udgifterne til løn.

Hos Socialdemokraterne mener finansordfører Jesper Petersen, at Venstre "forsøger at skjule konsekvenserne af deres politik".

- Vi får enten markant færre offentligt ansatte eller en offentlig sektor, som langsomt ikke kan byde på den forventede kvalitet, og som private kan tilbyde. Jeg synes, Venstre skulle stå ved det, så vi kan få en ærlig og redelig debat, siger Jesper Petersen til Ritzau.

Den tidligere finansminister og Lars Løkkes (V) højre hånd, Claus Hjort Frederiksen (V), afviser i Berlingske, at Venstres planer giver færre på den offentlige lønningsliste.

Årsagen til Venstres afvisning skyldes, at flere indkøb hos private ikke indgår i Venstres plan for nulvækst. Derfor mener Claus Hjort, at øget offentligt indkøb hos private er en "ekstra beslutning".

Både Kraka og Finansministeriet vurderer i hver deres beregning, at der i 2020 vil være omkring 25.000 færre offentligt ansatte med Venstres nulvækst.

/ritzau/

Dagens Gossip