DF: Måske rækker 2000 flere betjente ikke engang

Skrevet af admin

12/09/2015

Dagens topnyheder

De senere dages ekstraordinære tilstrømning af udlændinge har ført til, at et betydeligt antal politifolk er flyttet til de grænsenære områder.

Og mens politiet forsøger at vende tilbage til en mere normal situation, hvor alle udlændinge, som politiet møder, får kontrolleret deres identitet, diskuterer politikerne, hvordan de kan finde flere ressourcer til politiet.

Ifølge Dansk Folkeparti er der brug for flere betjente, både her og nu og på lang sigt.

Partiet talte i valgkampen for, at politikorpset skal udvides med 2000 mand over ti år, men retsordfører og næstformand Peter Skaarup åbner nu for, at det tal måske bør være endnu højere.

- 2000 vil være et rigtig godt skridt i den rigtige retning, men kan ikke udelukke, der er brug for flere, siger Skaarup.

- Hvis man skal opretholde den kontrolindsats man har i øjeblikket - selvom det ikke opfylder det krav, vi har om permanent grænsekontrol - er vi stadig ude i en situation, hvor det tærer rigtig meget på ressourcerne.

Selve uddannelsen til politibetjent tager imidlertid tre år, og derfor er der brug for, at almindeligt kontorpersonale overtager nogle af betjentenes opgaver, mener Skaarup.

Han foreslår blandt andet, at kontoruddannet personale kunne assistere anklagemyndigheden i mindre sager samt tjekke pas i lufthavnen.

Samme tanker er socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, inde på. Hun foreslår blandt andet, at HK-ansatte kunne bemande fotovogne samt at fængselsbetjente kunne stå for fangetransporter.

Mens Dansk Folkeparti har spillet ud med 2000 flere betjente, ønsker Socialdemokraterne ikke at lægge sig fast på, hvor mange ekstra, der er brug for.

Dansk Folkeparti ønsker, at der skal oprettes en politiskole i Jylland for at kunne uddanne tilstrækkeligt med nye betjente. Det er S ikke afvisende over for at forhandle om, siger Bramsen.

Regeringen vil øge optaget af politielever, etablere en politiuddannelse i det vestlige Danmark og sikre at ikke-politimæssige opgaver i højere grad håndteres af andre medarbejdergrupper, fremgår det af regeringsgrundlaget.

En aftale om politiets økonomi de kommende fire år skal forhandles på plads i efteråret.

Der er i dag cirka 10.500 politifolk i Danmark.

/ritzau/