DF: Mette F. svigter socialdemokrater om dagpenge

Skrevet af admin

23/08/2015

Dagens topnyheder

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, svigter mange af sine egne partifæller, når hun afviser at lave flertal om dagpenge med Dansk Folkeparti udenom regeringen.

Det siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

Søndag afviser Mette Frederiksen i interviews med Politiken, Berlingske og Jyllands-Posten at skabe flertal med venstrefløjen og Dansk Folkeparti. Sidstnævnte har tidligere fastslået, at man ønsker at forkorte genoptjeningsperioden uden at tage penge fra arbejdsløse.

- Det er torskedumt, at hun slår hånden væk, inden vi når at række den frem. Som ny socialdemokratisk formand deponerer hun retten hos Lars Løkke til at definere, hvornår vi kan lave noget sammen, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Det er noget overraskende, når Lars Løkke var deres hovedfjende ved folketingsvalget. Vi har arbejdet med smidigere genoptjeningsregler, så man ikke samtidig skærer i dagpenge. Jeg tror, at mange socialdemokrater håber, at S og DF finder fælles fodslag.

Kristian Thulesen Dahl mener, at Mette Frederiksen i sine interviews forsøger at tilfredsstille såvel socialdemokrater, der vil gå til venstre, som partifæller, der vil lade virksomheder tjene penge, inden staten bruger skattekroner, mener han.

- Så er risikoen, at man ikke har en særlig klar linje, siger Kristian Thulesen Dahl.

Dagpenge har i mange år redet Socialdemokraterne som en mare under S-R-SF og S-R-regeringerne, da de ikke fandt en endelig løsning, mener DF's formand.

Han har skiftet holdning, siden han i 2010 foreslog af halvere dagpengeperioden til to år og fordoble genoptjeningen i stedet for at barbere offentlige ydelser over en kam.

- Jeg tror, at hun kommer til at æde sine ord igen. Når forhandlingerne kommer i gang, så kan hun ikke gennemføre det i praksis, mener Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/