DF: Millioner til rygestop og alkoholbehandling nytter ikke

Men det er spildte penge, lyder det fra Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt (DF).

»Vi har smidt utroligt mange penge ud på kampagner og kurser om rygestod og alkohol, som faktisk ikke nytter noget. Det er at skyde med spredehagl i stedet for at gøre noget konkret,« siger hun.

»Hvis man skal gøre noget konkret for sundhedsvæsnet, så er det at tage personerne, når de kommer til lægen eller er indlagt. Vi har set for mange spildte penge, og jeg synes, man burde koncentrere sig om noget andet,« siger sundhedsordføreren.

Men der er bestemt også positive ting i regeringens sundhedsudspil, hvor der i alt er initiativer for 600 millioner kroner, mener Liselott Blixt.

Regeringen vil blandt fokusere på at skabe et mere sammenhængende sundhedsvæsen med større samarbejde på tværs af sektorer, ligesom samarbejdet mellem kommuner og regioner skal styrkes. Desuden vil man afsætte 20 millioner kroner til en strategi for inddragelse af patienter og pårørende.

»Det er altid godt, at man skal inddrage både borger og patient i sundhedsvæsnet, det har man snakket om i mange år. Samarbejdet mellem kommune og region er også en af de ting, man skal sætte fokus på, siger Liselott Blixt (DF).

I regeringens sundhedsudspil, »Mere borger, mindre patient – et stærkt fælles sundhedsvæsen«, afsættes der i perioden 2014-2017 600 millioner kroner til nye initiativer.

Heraf er der afsat 334 millioner kroner til at modvirke uligheden i danskernes sundhed, 174 millioner kroner til en styrket indsats mod kræft og 92 millioner kroner til bedre kvalitet og styrket patientinddragelse.

Dagens Gossip