DF: Minister skal nedsætte ventetider nu

Justitsminister Morten Bødskov (S) er alt for passiv, når det gælder problemet med de lange ventetider i Højesteret.

Det mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, der er utilfreds med, at ministeren ikke straks tager affære, men har sendt sagen til et udvalg.

- Det er under al kritik. Se nu at få gjort noget ved det, i stedet for at lade borgere blive holdt for nar på grund af de lange ventetider, siger Peter Skaarup.

I oktober bad chefen for Højesteret regeringen om hjælp, og til Ritzau har retspræsident Børge Dahl sagt, at man ikke kan være ventetiden bekendt.

- Det er indlysende, at der er folk, for hvem det er rigtig trist, at det tager så lang tid. For eksempel hvis man i en sag om en arbejdsskade skal vente i flere år, har Dahl sagt.

Nu har ministeren netop meddelt Højesteret og Folketingets retsudvalg, at et udvalg skal se på emnet. Udvalget skal efter planen være færdig i september 2013.

Det betyder, at der først vil ske noget i sommeren 2014 - i bedste fald, vurderer Peter Skaarup.

- Hvis det går, som det plejer, vil udvalget blive forsinket. Justitsministeriet skal så udarbejde et lovudkast, som skal sendes i høring, og så kan Folketinget vedtage loven, siger Skaarup.

Retsordføreren mener, at ministeren har mulighed for allerede nu at gå i aktion.

I sit brev har Højesterets præsident nemlig ret præcist skitseret en løsning, så retten kan blive fri for at behandle retssager, som ikke er tilstrækkeligt principielle og væsentlige - og på den måde få bragt ventetiden ned.

Sidste år var den såkaldte gennemløbstid for en civil retssag i gennemsnit kommet op på cirka 860 dage.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip